Menu

Bygg en egen yoga oas

Yoga är mer än bara en form för att meditera och träna kroppen. Det är en slags livsstil som skapar balans på det inre och yttre planet. För dig som vill ge mer plats åt yoga i vardagen är en egen yoga oas ett måste.

Men hur skapar du en egen plats för yogaövningar i hemmet eller i trädgården? Här kommer några praktiska bygg- och inredningstips. Låt harmonin bli ett med din vardag. Bygg din egen yoga oas!

Noga utvald plats

Det kanske första du bör göra när det är dags att bygga din egen yoga oas är att finna rätt plats. Oavsett du bor i en mindre lägenhet eller ett stort hus med trädgård, finns möjligheten att skapa en harmonisk yoga plats i hemmet. Utgå från dina ytor och även dina vardagliga rutiner när du väljer plats. Har du en oanvänd hörna i ditt stora sovrum? Då kanske det är den optimala platsen för dina kommande yoga stunder. Eller har du en mysig liten gräsmatta utomhus är det kanske en bättre plats. Tänk dock på att hitta alternativ till yoga plats för alla årets årstider.

En utvald plats kan också enkelt avskärmas från resten av hemmet. Tipset är att handla byggmaterial på Buildor direkt på nätet. Där hittar du allt som behövs för att avskärma yogaplatsen och anpassa den på bästa sätt. Väljer du att skapa din yoga oas i ett rum utan dörr kan en gardin hängas upp för att skapa en mer stängd zon.

Bohemiskt och ombonat

Även om dina yoga stunder inte bör utsättas för störande objekt kan en ombonad inredning vara trivsam. Det handlar om att dekorera yoga oasen med genomtänkta föremål som skapar en harmonisk och speciell plats. Gröna växter och vackra trädekorationer gör att ett rum eller en liten plats känns mer ombonad och mindre ”kal”. Den bohemiska inredningsstilen passar riktigt bra till den här typen av platser i hemmet. Kombinera på ett stilfullt sätt det oväntade med det kreativa och fokusera på romantiska, men enkla inslag. Även en lantlig inredning där gamla ting varvas med lite mer robusta kan skapa utmärkta förutsättningar för behagliga yoga stunder.

Feng shui som inredning och lära

Att inreda med fokus på balans och energi ligger nära yoga kulturens grundbultar. Därför känns feng shui som en tämligen perfekt stil att anamma när du inreder yoga oasen. Många tar för givet att feng shui är en konkret inredningsstil, men i det verkliga handlar det om ett sätt att leva. Feng shui går ut på att leva i symbios med naturen och skapa balans mellan ”yin och ”yang” som också är ett återkommande begrepp inom yogan. För dig innebär det att inreda yoga oasen utifrån dina värderingar, känslor och livsstil – att hitta rätt balans och harmoni mellan olika känslor och skapa en behaglig stämning som främjar ditt välmående.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity