Menu

Så tar du de bästa yogabilderna

Att ta bra bilder man sedan kan posta på sitt Instagramkonto är ett bra sätt att sprida kunskap om yoga. Men för att ens bilder ska få en så bra spridning som möjligt krävs det att man är duktig på att fotografera. Det är ju inte direkt en slump att Yoga girl har över 2 miljoner följare. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan ta bättre bilder så att dina yogabilder får mer uppskattning.

Kamera

En förutsättning för att du ska kunna ta bra bilder är att du har en bra kamera. Nu har utvecklingen gått så pass långt att de senaste mobiltelefonerna har bra kameror, vilket gör att man ta bilder som är proffsiga. Men du kan också välja att köpa en systemkamera som har fler och mer avancerade inställningar. Många som håller på med yoga gör det i sin ensamhet, vilket innebär att de behöver använda kamerans självutlösare.

Ljuset

En annan sak som är viktig för att du ska kunna ta så bra och proffsiga bilder det går är att du måste tänka på ljuset. Det bästa ljuset är det naturliga dagsljuset, om du har möjlighet ska du välja att fotografera mitt på dagen. Många tänker att det bästa naturliga ljuset är strålande sol, men faktum är att de allra bästa bilderna tas när det är molnigt ute. Detta eftersom ljuset annars kan bli för starkt och det är sällan som man orkar hålla ögonen öppna när man befinner sig i direkt solljus, vilket resulterar i kisande och rinniga ögon på bild.

Men att fotografera i naturligt ljus är inte det enklaste, särskilt under vinterhalvåret. Då kan du behöva använda kamerans blixt. Många föredrar att skippa blixten helt och hållet eftersom ljuset blir för skarp. En sak du kan köpa för att ljuset ska bli mer mjukt är en selfie lampa som du fäster på din mobiltelefon och gör att dina bilder blir professionella då du får ett ljus som liknar studiolampor.

Poser

Att posera framför kameran är något man måste öva på. Det bästa du kan göra är att ta massor av olika bilder i olika yogapositioner i olika vinklar. På så sätt får du testa dig fram både vad gäller poser och hur du känner dig framför kameran. När du har många bilder att välja bland blir det enklare att välja ut de bilder du sedan ska använda.

Stativ

En sak du kan investera i om du fotograferar dina yogabilder på egen hand eller helt enkelt vill vara säker på att dina bilder blir skarpa är ett stativ. Då fäster du din kamera eller din mobil i stativet och kan ta bilder utan att behöva oroa dig att kameran ska åka i marken eller att dina bilder blir ostadiga.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity