Menu

Yoga

Yoga har utövats i många år och det är få människor som idag inte vet vad yoga är. För de som ändå inte är säkra på det, så är yoga en samling fysiska mentala och spirituella övningar som du kan göra för att komma i balans. I denna text kommer du kunna läsa om varför yoga är så bra och vilka hälsoeffekter du får.

Det positiva med yoga

Yoga har många hälsofördelar och kan många gånger rekommenderas av läkare om du är stressad eller lider av panikångestattacker. Om du lätt blir åksjuk kan det hända att du tar läkemedlet postafen men du kan också prova att utföra yoga innan du ska åka någonstans för att se om detta hjälper bättre. Med yoga varvar du ner och hittar det lugn du saknar i stressen. Följande saker händer när du gör yoga:

  • Yoga ökar detoxen och syreupptagningen i blodet, du får bättre koncentrationsförmåga och vissa ställningar kan till och med förbättra matsmältningen.
  • Du kan också balansera dina hormoner med yoga, när du tränar så kommer dessa hormoner i obalans och genom att göra just yoga kan dessa återställas.
  • Yoga kan öka ditt självförtroende och bidra till din kreativa förmåga. Sättet som du tänker på och löser problem kan förbättras med hjälp av yogan.
  • Du bygger muskler och blir mer flexibel med hjälp av yoga och det är ett bra sätt för de som inte vill lyfta vikter, att ändå träna och bli starkare.

Hälsoeffekter med yoga

När du utövar yoga så kommer du inte bara må bättre utan dina organ kommer att bli friskare och fungera bättre. Du stärker lungorna genom att göra yoga eftersom det handlar om att andas rätt. Du lär dig alltså genom yoga och meditation hur du andas för att hitta det där lugnet som allt handlar om. Yoga är också bra för hjärnan och du kommer därför kunna ta in mer information.

Yoga är bra om du har smärta och kan lindra detta på naturlig väg så att du slipper ta massa smärtstillande som egentligen inte är bra för kroppen. Du kommer också att sova bättre med hjälp av yoga och det är något du bör prova på om du verkligen har problem med sömnen. Om du lider av huvudvärk och migrän kan dessa lindras med hjälp av yoga så kanske är det värt att prova. Ditt hjärta kommer också att bli starkare och orka slå längre. Många människor tänker kanske inte på att det även stärker immunförsvaret och med ett starkt immunförsvar kan du hålla dig frisk längre.

Övrigt

Det är ingen tvekan om att yoga faktiskt ger stora hälsofördelar och det är något du kan utföra när och var du vill, om du känner dig stressad är det bara att ta en paus från det du gör och göra yoga för att bli lugnare och orkar fortsätta att jobba.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity