Menu

Hudvård och ansiktsyoga för ungdomlig hy

Yoga har som du säkert redan vet en mängd positiva effekter på både ditt sinne och din kropp. Det är en lågintensiv och skonsam träningsform som passar de allra flesta. Det kombinerade arbetet med fysisk rörelse och andning gör det till en utmärkt avstressande aktivitet för den aktiva, ofta pressade nutidsmänniskan.

Yoga är verkligen en otroligt stark träningstrend som inte visar några tecken att vara på avtagande. Landet fullkomligt bubblar av nya träningsstudior och internet går varmt med videor som hjälper hemmajobbare göra yoga hemma som friskvård. Förutom den rent praktiska träningen förmedlar yoga även ett helhetstänk som sprider sig över hela livssituationen och färgar tankesätt kring mat, dagliga rutiner och inte minst kropps- och hudvård.

Hudhälsa del av hälsosamma rutiner

Hudvård och hudhälsa är verkligen mer än bara skönhet, vilket hudvårdskliniker som ak.se verkligen tar på allvar. Marknaden svämmar över med hudvårdsprodukter, och det kan vara svårt att se vad som faktiskt kommer främja din hudhälsa och passa in i din medvetna livsstil som ett självklart komplement till din yogaträning.

Det finns tyvärr inga mirakelkrämer, men det finns bra produkter som i samverkan med en hälsosam livsstil verkligen kan göra synbar skillnad för din hud. Det är viktigt att du hittar rätt för just dig, och har du möjlighet är det en bra sak att få specialisthjälp för att kunna hitta en anpassad hudvårdsrutin för just dina individuella behov. Produkterna du använder behöver passa just din hud och dess aktuella tillstånd – tänk igenom hur du upplever din hud just nu innan du går till en eventuell konsultation.

Det går absolut att hitta produkter som både drar nytta av modern hudvårdsteknik och samtidigt använder sig av det naturliga som varje yogafantast så gärna dras mot. Naturen är fylld av vitaminer, bär och extrakt som kan göra underverk med din hud i kombination med ett hälsosamt leverne!

Ansiktsyoga för extra effekt

En extra bonus: Vill man verkligen känna att man kombinerar sitt yogaintresse med sin hudvård kan ansiktsyoga vara helt perfekt! Med ansiktsyogans övningar kan man uppleva både att man lyfter ansiktet och får en massa härligt glow! Genom olika rörelser och grimaser stimuleras blodcirkulationen i ansiktet och musklerna stärks. På så sätt uppnås ett naturligt ansiktslyft, då spänningar släpper vid tinningar, käkparti och panna. Enligt en studie vid Northwestern University i USA fick åtta veckor av 30 minuters daglig ansiktsyoga samt tolv påföljande veckor med ansiktsyoga varannan dag en synbar effekt på studiedeltagarnas hy, som efter perioden faktiskt såg yngre ut.

Ansiktsyoga med ansiktsmassage är även stresslindrande, eftersom beröringen gör att kroppen utsöndrar lyckohormonet oxytocin som får oss att gå ned i varv och känna ett större lugn och tillfredsställelse. Precis som med vanlig yoga är en del av praktiken att man ska bereda sig utrymme i vardagen för en stunds vaket och närvarande omhändertagande av sig själv, och detta kan man göra på olika sätt. Vanlig yoga, ansiktsyoga och avslappnande skönhetsbehandlingar kan alla fylla på må bra-kontot, vilket vi behöver göra i dagens stressade samhälle.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity