Menu

Yoga hjälper dig att må bättre på äldre dar

Vad vi än gör så tickar alltid tiden och att bli äldre är en del av livet. För vissa kan åldrandet vara ett orosmoment och för vissa andra är det något som man inte tänker så mycket på. Hur du än förhåller dig till åldrande så vill man må bra och känna att man orkar med allt som livet erbjuder. En väg till både fysiskt och psykiskt välmående är yoga och en god självkänsla.

Yoga för kroppen

Nästan all form av träning är bra för kroppen i det långa loppet men alla träningsformer passar inte alla. Har lite diverse krämpor smugit sig på och gör sig påminda när man går till gymmet kan yoga vara ett bra alternativ. I yoga använder man enbart kroppen som tyngder och alla yogapositioner går att anpassa efter vad din kropp klarar av. Detta minimerar risken för skador och gör yoga nybörjarvänligt.

I yoga placerar du kroppen i olika ställningar och positioner som låter musklerna tänjas ut samtidigt som det bygger styrka att uppehålla dessa ställningar. Man tar kroppen till dessa ställningar långsamt, utan ryck och håller sedan detta i någon minut. Kroppen får motion utan att den riskerar att ta skada. Det finns flera fördelar med yoga och du kan klicka på länken för att läsa mer.

Yoga för knoppen

Yoga är också bra för den psykiska hälsan. Fysisk rörelse hjälper till att minska depression och ångest. Yoga går också hand i hand med meditation som hjälper till att motverka stress. En ”biverkning” av fysisk aktivitet är också en ökad självkänsla. När vi rör på oss frigörs ämnen som gör oss glada och får oss att känna oss snygga. När man känner sig snygg ökar även självkänslan vilket i sin tur ger det generella psykiska välmåendet en kick. Om man dessutom ser till att använda Filorga eller andra anti-ageing skönhetsprodukter ökar det självförtroendet ännu mer.

Att regelbundet träna yoga kommer göra kroppen och knoppen gott. Om man rör på sig och har en bra psykisk hälsa kommer effekterna av åldrandet att märkas av mindre. Du kommer inte att känna dig lika trött vilket gör att du orkar hålla igång under dagarna. Ålder är ingen anledning att inte ha roligt. Det psykiska välmåendet är en viktig del för att ”orka” gå ut och göra de där sakerna. Även om kroppen kanske orkar med en aktivitet är det inte säkert att huvudet orkar det och då finns alltid risken att man hamnar i en ond cirkel där man gör mindre och mindre roliga saker. Den som gör saker och rör på sig kommer att må bättre på alla sätt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity