Menu

Kläder som passar för yoga

Det finns inga särskilda krav på vilken typ av kläder man ska ha på sig när man utför yoga eller deltar i en yogaklass – alla får bära det de själva känner sig bekväma i. Däremot finns det vissa kläder vars utformning och funktion gör att de lämpar sig bra för just yoga och de särskilda behov som uppstår då.

Något om är relativt unikt för just yoga jämfört med andra träningsformer är till exempel att man mer eller mindre ofta står helt upp-och-ner-vänd. Det betyder att de kläder man bär måste sitta på så sätt att de inte faller ned över huvudet i sådana lägen. Vissa utövare av yoga föredrar att ha kläder som är åtsittande, och som hålls uppe av den anledningen. Det finns även toppar som har resår nedtill för att de ska hållas på plats i alla yogaställningar. Av samma anledning är det viktigt för kvinnor att hitta en sport-BH som sitter på plats även i upp-och-ner-vänt läge.yoga-1060217_960_720

För byxor såväl som för toppar som används vid yoga gäller att de ska sitta kvar när utövaren byter position från ställning till ställning, och till exempel inte börja glipa. För detta passar så kallade yogabyxor särskilt väl, mjuka tights som ofta har högre midja än andra träningsbyxor just för att de ska täcka och sitta på plats även i skiftet mellan olika mer eller mindre förvridna ställningar. Yogabyxor finns i flera olika varianter, till exempel i hellängd och i trekvartslängd, vilket gör att man kan hitta en modell som passar just den typ av yoga man tränar; om man tränar en mer fysiskt ansträngande variant, som ashtanga yoga, kan den lättare trekvartsmodellen vara att föredra, medan mindre svettiga varianter, som yin yoga, kan vara skönare att utföra med hellånga byxor och en långärmad tröja.

Självklart är det viktigt att också ha passande kläder som man trivs i utanför yogasalen. Det kan man till exempel hitta på Outletsverige.se, där det finns ett brett utbud av kläder från en mängd kända märken som Twist and Tango, som det dessutom är rea på för tillfället. Kanske hittar man också yogakläder som man tycker om där.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity