Menu

Yoga på egen hand

 

Om du är nyfiken på vad yoga har att erbjuda dig behöver du inte gå till yogaklasser eller anlita hälsogurus på en gång. Det finns faktiskt sätt att utöva yoga på egen hand utan att kvaliteten behöver bli lidande. Nyckeln ligger i att hitta rätt förberedelser och veta vad du vill använda yogan till. Med hjälp av träning och disciplin kan du utveckla dig snabbt inom yogans ädla konst och få tillgång till alla fördelar som regelbundet yogautövande innebär. Som självständig yogaentusiast kommer du att behöva arbeta målmedvetet med dina mål, men du kan ta allt i egen takt och sätta ribban efter din egen nivå.

Young woman practicing yoga in nature (virabhadrasana position). About 20 years old, Caucasian blonde in sports clothing stretching.

Innan du sätter igång med yoga kan det vara bra att lära sig grunderna. På så sätt minskar du skaderisken samtidigt som du inte behöver lägga ned tid i onödan på fel övningar. Det finns gott om sätt att tillgodogöra dig kunskaper i yoga utan att du måste betala dyra pengar. På YouTube finns det virtuella yogakurser som syftar till att utbilda deltagarna och lära ut övningar. Om du är villig att lägga en slant kan du också hitta kurser för nedladdning eller på DVD som ger dig goda förutsättningar för att komma en bit på vägen i din personliga utveckling.

Som nybörjare gäller det att vara realistisk när det kommer till målsättning. Det går inte att lära sig att bli en yogamästare efter bara en vecka eller två. Desto viktigare är det att hitta en rutin som gör att du ständigt utvecklar dig. Oavsett om ditt slutgiltiga mål är att bli en professionell yogalärare eller om du bara vill må bättre i vardagen lönar det sig att sätta upp ett mål och försöka hålla det. Ofta räcker det med några minuters yogaträning varje dag för att du snart ska se resultat.

När du tränar yoga gäller det att undvika en vanlig fälla – stressen. Yoga ska ju i grunden få oss att bli mer harmoniska, men ett alltför stort fokus på prestation kan göra att yogan får motsatt effekt. När du tränar på egen hand behöver du aldrig ha dåligt samvete för att du missar ett pass eller två. Du kan alltid börja om igen när det passar dig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity