Menu

Ordningsregler på yogaklasser

De flesta yogastudior har flera ordningsregler som deras medlemmar måste förhålla sig till, och dessa regler ser mer eller mindre likadana ut på de flesta yogastudior. Det beror på att reglerna i många fall helt enkelt handlar om sunt förnuft och vanligt vett och etikett.

En sådan regel är till exempel att man bör komma i god tid till träningen. Det är viktigt oavsett vilken träningsform man än väljer, men kanske ännu viktigare när man tränar yoga, eftersom yoga inte bara handlar om fysisk ansträngning, utan också om att lugna sinnet. Att anlända till ett yogapass stressad och med andan i halsen skulle därför motarbeta syftet med träningen. Om man trots allt skulle komma sent till träningen brukar yogastudiorna be om att man går in i rummet lugnt och tyst, för att inte störa de andra deltagarna.

För att skapa en lugn och avslappnande miljö är det också mycket vanligt att deltagarna i en yogaklass ombeds stänga av sina mobiltelefoner innan träningen. Av samma anledning uppmanar många yogastudior sina kursdeltagare att tala med varandra i ett lågt tonläge om de vill prata innan klassen börjar.

Något annat som är självklart vid alla former av gruppträning, inte bara yoga, är att man inte bör komma till träningen om man är sjuk eller bär på något som smittar, som skabb. Det handlar delvis om att man bör vara hemma och återhämta sig, delvis om respekt mot de andra deltagarna, som man ju annars riskerar att smitta.suryathon4

En annan vanlig ordningsregel som har med respekt mot de andra deltagarna att göra, och som inte bara brukar gälla i yogastudior utan i gym och träningscentrum i allmänhet, är att man inte bör bära stark parfym till träningen. Detta eftersom andra deltagare kan ha allergier som irriteras av parfymer. Man bör alltid också komma hel och ren till träningen, vilket även det kan ses som ett sätt att respektera de övriga deltagarna i klassen.

Slutligen kan yogastudior ha något varierande regler gällande yogamattor och annan utrustning man behöver. På de flesta studior kan man låna mattor, på andra får man hyra mattor. Alla uppmuntrar dock deltagarna att köpa sin egen matta om de har tänkt fortsätta med yoga.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity