Menu

Hitta rätt yogalärare

 

Om du vill ta nästa steg i din utveckling när det gäller yoga kan en yogalärare vara till stor hjälp. En yogalärare hjälper dig att hitta nya sätt att utöva din yoga på och se till att du slår in på en bana som passar dig. Eftersom yoga handlar mer om att hitta ett eget uttryckssätt snarare än att följa en snitsad bana finns det inga tydliga ramar för hur en yogalärare ska vara. Så länge du trivs med din lärare brukar det räcka för att du ska känna dig tillfreds med din situation. Om du vill hitta en ny yogalärare finns det dock några generella råd att ta hänsyn till.

Shot of a young woman being instructed in an outdoor yoga classhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783393.jpg

För att en yogalärare ska kunna hjälpa dig med övningar och tankesätt krävs det förstås en djup kompetens. Om det saknas gedigna kunskaper kommer du aldrig att kunna utvecklas. Faktum är att en vårdslös yogalärare kan bringa mer disharmoni än harmoni och på så sätt få kontraproduktiv effekt. Istället bör du se till att välja en lärare som har genomgått rätt utbildning eller som har en lång erfarenhet av yoga. Då vet du att han eller hon vet hur saker och ting går till utan att du behöver tvivla på kompetensen.

Lika viktigt är det att du och din lärare kommer överens på ett personligt plan. Yoga handlar inte bara om att utföra vissa fysiska övningar. Det gäller också att ni är på samma sida när det gäller kommunikation med varandra. Som elev är det smart att försöka få kontakt med din lärare på ett mer informellt sätt först för att se till att ni klickar. På så sätt kan du tidigt märka om du tror att du och din potentiella lärare kommer att komma bra överens – eller om du gör bäst i att leta vidare.

Om du känner att något inte stämmer helt har du alltid möjlighet att testa någon annan lärare. Om du bor på en mindre ort finns det kanske inte något överflöd av yogalärare, men ofta har du något alternativ som kan vara värt att kolla upp. I storstäder är utbudet desto större och du kan alltid prova dig fram tills du hittar rätt. Det gäller också naprapat Stockholm som kan hjälpa dig med olika fysiska besvär.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity